"Благі наміри" через гнилу Третю владу: Порошенко пропонує дозволити судам блокувати сайти в Україні

Якщо це станеться, будь-який суддя зможе заборонити будь-яке ЗМІ, за будь-яким приводом. Чи усвідомлює президент страшну корупційну перспективу для нереформованої суддівської гілки влади?

Порошенко впевнений, що це - вірне рішення? Фото: РБК.

Президент України Петро Порошенко віддав уряду доручення про розробку законопректу, який дозволить судам блокувати інтернет-сайти. Відповідний законопроект Верховна Рада повинна розглянути протягом трьох місяців, передають Патріоти України.

Повідомляється, що відповідний указ глава держави видав у зв'язку з необхідністю введення в дію рішення РНБО «Про погрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи щодо їх нейтралізації» від 29 грудня 2016 року.

Серед іншого стало відомо про те, що глава Конституції доручив уряду затвердити протокол спільних дій суб'єктів забезпечення кібербезпеки, об'єктів критичної інформаційної інфраструктури під час виявлення попередження і припинення кібератак і кіберінцідентів, а також при усуненні їх наслідків. Більш того, на об'єктах критичної інфраструктури планується заборонити використання програмного забезпечення і устаткування, виробленого в Росії. У зазначеному рішенні РНБО присутні також два секретних пункти. До слова, раніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк виступив з ініціативою про заборону російських соціальних мереж «Вконтакте» і «Однокласники» на території України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...