Бояться та ненавидять: Окупанти знову сховали Сенцова - адвокат

За словами правозахисника українського режисера, Сенцова почали етапувати ще тиждень тому. Зараз його місце знаходження невідоме.

Олег Сенцов. Фото:Styler - РБК-Украина

Незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова відправили по етапу з колонії в Якутії. Зараз його місце перебування невідоме. Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Олег перебуває на етапі, його місце знаходження мені невідоме. У кінцевій точці шляху повинні проінформувати адвокатів або родичів. Поки що інформації немає", - сказав він.

За його словами, Сенцова почали етапувати тиждень тому. Він також повідомив, що не має інформації щодо причин переміщення режисера. Захисник також зазначив, що не знає, чи можлива підготовка до обміну.

Раніше повідомлялося, що українського політв'язня Олега Сенцова етапували з іркутського СІЗО-1 в Челябінськ.

Олег Сенцов був затриманий в Криму 11 травня 2014 року правоохоронними органами РФ. Його звинувачували в нібито підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова РФ.

Пізніше режисера звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки. У серпні 2015 року російський суд засудив українця до 20 років суворого режиму.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...