Боротьба з диверсантами під промзоною: Стару Авдіївку ретельно перевіряють (відео)

Військові стверджують, що диверсанти змінили тактику, тож протидіяти їм старими методами тепер дуже складно.

Бійці АТО перевіряють будинки у Старій Авдіївці. Фото: скріншот з відео.

Українські захисники влаштували тотальну зачистку так званої "сірої зони" - Старої Авдіївки. Тут немає позицій української армії, однак у Національній поліції кажуть, що саме тут часто помічають ворожих диверсантів. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 5 канал.

Наразі на цій території відбувається зачистка: перевіряється кожен будинок, кожен підвал, кожен дах. Військові стверджують, що диверсанти змінили тактику, тож протидіяти їм старими методами тепер дуже складно. Зокрема, ворожі розвідники заходять до житлового сектора й ведуть вогонь у бік українських армійців та місцевих мешканців.

"Якщо заходять, то, здебільшого, місцеві. У них є документи, прописка. А зараз купа речей всяких – рукавиці, бронежилети. Вже не можна виявити мозолі на пальцях чи синяки на плечах, як ми це робили у 2014 та 2015 роках", - зазначає боєць полку "Київ" Національної поліції"Хан".

За словами місцевих, у Старій Авдіївці тиша протрималась кілька днів. Нині бойовики знову гатять всіма калібрами. "Тиждень тому жінка вийшла на вулицю поговорити по телефону. Куля на виліт пройшла, було поранення у живіт. Ще онук приїхав до діда допомогти. Було потрапляння у голову, боролись понад двоє діб, проте у краматорській лікарні він помер", - розповідає перший заступник керівника військово-цивільної адміністрації Авдіївки Фрідон Векуа. Надвечір вулиці порожніють, оскільки військові та місцеве населення готуються прожити ще одну неспокійну ніч.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...