Час розплати: Екс-депутата Сєвєродонецька судитимуть за сепаратизм

Патріоту псевдореспубліки загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У Сєвєродонецьку судитимуть депутата-сепаратиста. Фото google.com

Колишнього депутата Сєвєодонецької міської ради судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України на Луганщині. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Луганської області, передають Патріоти України.

Встановлено, що у травні 2014 року чоловік займався організацією та проведенням у місті Сєвєродонецьку “Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність “Луганської народної республіки”.

Зокрема, разом з іншими озброєними особами, він змусив посадовців Сєвєродонецької міської ради видати скриньки для голосування, а також відкрито викрав списки виборців, які там зберігались. У подальшому вказані скриньки та списки виборців були використані при проведенні “референдуму”.

Крім того, колишній депутат у період з квітня по червень 2014 року зі зброєю в руках брав активну участь у діяльності незаконного збройного формування.

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно екс-депутата за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також викрадення та вимагання офіційних документів.

Наразі обвинувачений переховуються від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на тимчасово окупованій території. Судовий розгляд відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України здійснюватиметься за відсутності обвинуваченого за обов’язкової участі захисника.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...