Чергові провокації на 9 травня: Новий “Безсмертний полк” у Києві координує антимайданівець-втікач Кот

На вулицях Києва вже розміщено несанкціоновані російськомовні афіші із закликом долучитися до маршу 9 травня.

Юрій Кот. Фото: соцмережі.

У День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, в Києві за прикладом російських міст заплановано провести марш “Безсмертний полк” на честь загиблих радянських військових. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Новинарню.

На вулицях Києва вже розміщено несанкціоновані російськомовні афіші із закликом долучитися до маршу 9 травня. Очікується, що кияни пройдуть ходою із фотографіями родичів – учасників Другої світової війни, від станції метро “Арсенальна” до Меморіалу Вічної слави.

Ініціаторами цієї акції виступили Київська міська організація ветеранів України і ГО “Інститут правової політики та соціального захисту”. Керівник “Інституту” Олена Бережна, мати екс-депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної, написала у “Фейсбуці”: “Дана акція погоджена з органами, що забезпечують громадський порядок, та органами місцевого самоврядування. Тому ніяких провокацій не буде допущено”.

За даними російських ЗМІ, координатором маршу буде колишній журналіст каналу “Інтер” та ведучий “Антимайдану” Юрій Кот, який після перемоги Революції Гідності виїхав до Москви разом з іншими політемігрантами з Партії регіонів.

На сторінці “Бессмертный полк России” в мережі “Вконтакті” оприлюднена заява Кота. Він стверджує, нібито “Безсмертному полку” не дають пройти вулицями Києва та будь-якого іншого міста України… Не дають, але ми пройдемо”.

Ідея проведення таких де-факто прорадянських маршів походить із Росії. В попередні три роки маніфестації “Безсмертних полків” в Україні відбувалися з радянською символікою, яка заборонена відповідно до закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

У 2016 році марші “Безсмертних полків” у різних містах України збиралися в тому числі за грошову винагороду для маніфестантів та спричиняли сутички за участю проукраїнських активістів. Учасник однієї з таких сутичок, очільник праворадикального руху “Новий вогонь” Дмитро Різниченко має намір “реагувати” і цього року.

“Ми самі можемо вшанувати пам’ять воїнів, які звільняли українську землю від німецької армії та їх союзників. Їм (учасникам акції “Безсмертний полк”) ніхто не збирається заважати, але реагувати ми будемо точно. Сподіваюся, обійдеться без насильства, – сказав Різниченко.

Тижнем раніше голова київської організації ветеранів України Микола Мартинов у коментарі РІА “Новости” висловлював впевненість у тому, що місцева влада відхилить заявку на проведення акції “Безсмертний полк”, тому ветерани планували ходу під девізом “Ніхто не забутий, ніщо не забуте”. Однак реклама акції свідчить про те, що анонсується захід саме під назвою “марш “Безсмертного полку”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...