"Чутки, що судді, призначені за часів Януковича, будуть працювати 7 років, - міф", - глава Мін'юсту

На сьогоднішній день вже припинені повноваження 800 суддів, на посади яких буде оголошений конкурс.

Павло Петренко. Фото: РБК.

Близько тисячі суддів, призначених за часів президентства Віктора Януковича, покинуть свої пости, і приблизно на 800 вже звільнених посад незабаром будуть оголошені конкурси. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в коментарі, перебуваючи в Європарламенті, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Згідно з остаточним текстом імплементаційного закону, закону про судоустрій, ухваленому в парламенті, і, як я розраховую, буде підписаний президентом, передбачається, що судді, призначені на свої посади за старою Конституцією на 5-річний термін, припиняють свої повноваження і не переводяться в нову структуру судів. Судді на звільнені посади призначаються тільки шляхом конкурсу", - сказав міністр.

Також Петренко уточнив, що мова йде про 1800 суддів, призначених в основному за часів президентства Віктора Януковича. За його словами, на сьогоднішній день вже припинені повноваження 800 суддів.

"На ці 800 звільнених посад вже повинні бути оголошені конкурси. Ще близько 1000 перебувають у процесі завершення своїх 5-річних повноважень. Інформація про те, що судді, призначені за часів Януковича, будуть працювати 7 років, - це міф", - наголосив глава Мін'юсту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...