Чи підпише указ президент? У новий Верховний суд пройшли судді, які посадили у в'язницю Луценка, - активісти

Зокрема, рух "Чесно" повідомляє, що з 30 недоброчесних суддів у новий Верховний Суд проходять 25.

Ілюстрація:Експрес - онлайн

Серед кандидатів в новий Верховний Суд, яких подали на підпис президенту Петру Порошенко, виявилися судді, які колись посадили у в'язницю нинішнього генпрокурора Юрія Луценка. Про це повідомляє в Facebook керівник відділу адвокації в організації "Реанімаційний пакет реформ" Вадим Городской, передають Патріоти України.

"Це просто шизофренія якась! Судді, які судили Юрія Луценка - В'ячеслав Наставний і Сергій Слинько - проходять в новий Верховний Суд", - пише він.

"Петро Порошенко, ви там розберіться вже: або Луценка поверніть за ґрати, або підручних Януковича не підвищуйте", - додає активіст.

Також рух "Чесно" повідомляє, що з 30 недоброчесних суддів в новий Верховний Суд проходять 25.

За даними активістів, в список, зокрема, входять судді Наставний і Слинько, які не вказали в деклараціях доброчесності, що були членами колегії суддів, яка розглядала в касаційній інстанції справу Луценка. Тоді суд підтвердив рішення про його тюремне ув'язнення.

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя оголосила 111 кандидатів на призначення суддями Верховного Суду України, яких передадуть на підпис президенту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...