Чим далі, тим цікавіше: Росія звинуватила Україну у втручанні в передвиборну кампанію Трампа - United Press International

Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова заявила в четвер, що український уряд транслював в американських ЗМІ помилкові та оманливі історії про екс-керівника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта.

Марія Захарова. Фото:http://www.kp.ru/

Представниця російської влади звинуватила український уряд в спробі саботажу президентської кампанії Дональда Трампа за допомогою поширення неправдивих новин і недостовірної інформації в соціальних мережах. Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова заявила в четвер, що український уряд транслював в американських ЗМІ помилкові та оманливі історії про екс-керівника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта. Про це пише видання United Press International, інформують Патріоти України.

"Україна серйозно ускладнила роботу штабу виборчої кампанії Трампа, поширивши інформацію про те, що Пол Манафорт, керівник кампанії Трампа, нібито отримував гроші від українських олігархів", - сказала вона, виступаючи перед групою репортерів.

"Ви всі чули цю історію. Спроба української влади зіграти роль жертви - це старий трюк, який, як правило, приносить хороші дивіденди. Він працював протягом багатьох років, і вони вирішили знову його використовувати".

Манафорт пішов у відставку з посади радника Трампа в серпні після статті в Нью-Йорк Таймс, де висвітлювалася його лобістська активність в Україні в інтересах Росії. Пол Манафорт відкинув ці відомості як "необгрунтовані, дурні, і безглузді".

Захарова заявила, що українським чиновникам довелося відчайдушно захищати свої відносини зі Сполученими Штатами після того, як деякі представники київської влади "висловилися некультурно і неввічливо по відношенню до обраного президента Дональда Трампа, коли він був ще кандидатом в президенти".

"Ви, напевно, пам'ятаєте, що українські чиновники і дипломатичні представники за кордоном не висловлювали свою думку або політичну оцінку, але один з них в публічній формі образив людину, яку американський народ обрав своїм президентом.

Ви, напевно, пам'ятаєте, що він пізніше намагався видалити свої слова з акаунтів в соціальних мережах та інших сайтів, заявивши, що був неправий і поспішив з висновками", - сказала вона, натякаючи на вже видалений текст українського дипломата, який недавно пішов у відставку - Юрія Сергєєва, де він називав Трампа "клоуном" і "небезпекою для Сполучених Штатів".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...