Добре, що усвідомлюють: Україна платить високу ціну за свій європейський вибір, - посол ЄС

В Україні сьогодні відзначають День Європи.

Ян Томбінський. Фото: agropolit.com.

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський виступив з нагоди відкриття Днів Європи в Україні, яке транслював телеканал 112 Україна. Новину передають Патріоти України.

У своєму виступі дипломат зазначив, що за свій європейський вибір Україна нині платить високу ціну. "Україна обрала європейський напрям розвитку багато років тому. Угода про асоціацію – результат переговорів, що розпочалися у 2008 році, нині регулює відносини між Україною та ЄФ і визначає шлях реформ. За свій вибір Україна зараз платить високу ціну", - заявив посол.

"Але солідарність і підтримка демократичного світу мають допомогти Україні захистити свій суверенітет і територію, а також створити таку систему, яка дозволить повною мірою використовувати потенціал найбільшого багатства України – її громадян", - сказав Томбінський. Нагадаємо, в Україні сьогодні відзначають День Європи.

Згідно з указом президента України, щорічно кожну третю суботу травня відзначається День Європи з 2003 року. Це свято було встановлено у зв'язку з прийняттям стратегічного курсу на інтеграцію в Європу і прагненням приєднатися до країн ЄС. Крім цього, День Європи в Україні символізує єднання, спільність цінностей і історії всіх націй, які живуть на континенті.

Інші європейські країни відзначають його кожен рік 9 травня, починаючи з 1950 р. День Європи є одним з цілого ряду європейських символів, створених для зміцнення єдності серед європейців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...