Друга річниця жахливої Іловайської трагедії: Вічна пам'ять Героям!

10 серпня 2014 року почалася Іловайська трагедія: початок відліку...

Друга річниця Іловайської трагедії. Ніхто не забутий! Фото з сайту politua.su

Пам'ятаємо: два роки пройшло з жахливої Іловайської трагедії... Ніхто не забутий. Про події того часу, 10 серпня 2014 року, розповідають Патріоти України з посиланям на glavnoe.ua.

Два роки тому відбулася перша спроба штурму Іловайську. Батальони "Азов", "Донбасс", "Шахтерск" за підтримки ВСУ наблизилися до передмість міста. Бандформування під керівництвом росіян, добре організовані, зустріли їх. Жорстокі бої зав'язалися тоді, ввечері українці-добровольці були змушені відступити. Але основна задача була виповнеа: вогневі точки та укріпрайони бойовиків зафіксовані.

Але перші загиблі та поранені вже були. у "Донбассі" група військовослужбовців (у складі 6 осіб) під командуванням "Монгола" помітила вибуховий пристрій біля моста. "Монгол" наказав зупинитись, та передав по рації повідомлення про небезпеку. Воїни намагалися знешкодити замінований міст, і в цей же час потрапили під воонь бойовиків, які вели прицільний вогонь із засади. Бій почався.

Багато життів було врятовано ціною смерті добровольців "Монгола", "Немо", "Комуніста". Воїн "Самолет" був тяжко поранений під час розвідки боєм у передмісті. Через обстріли терористів товариші не змогли допомогти йому, і боєць загинув. Наступного разу військовим також не вдалося забрати "Самолета" через скупчення сил бойовиків у тому районі. Його тіло портапило до рідної землі лише 2 лютого 2015 року, опізнали його по ДНК.

Пам'ятаємо... Вічна пам'ять Героям!


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...