"Думаю - сваритися чи навпаки": Дизайнер заявив, що його шрифт без дозволу використали на події з Порошенком

За словами Богдана Гдаля, шрифти їхні автори не патентують, авторське право надаєтсья за фактом створення.

Порошенко і той самий шрифт. Фото: соцмережі.

Український дизайнер, співзасновник інтернет-проекту "Рукотвори", Богдан Гдаль поскаржився у соцмережі "Фейсбук", що його шрифт без дозволу використали для оздоблення приміщення під час Ради регіонального розвитку за участю Петра Порошенка. Новину передають Патріоти України.

Гдаль розповів, що шрифт називається "Рукотвори", і він не поширювався публічно ні безкоштовно, ні за гроші. Автор дав шрифт у персональне використання художнику Андрію Єрмоленку.

"А зараз в АП без узгодження заюзали герби Ярмоленка і мій шрифт, який можливо Андрій давав у пакеті з картинками", – розповів Богдан. За словами Гдаля, шрифти їхні автори не патентують, авторське право надаєтсья за фактом створення. Шрифти поширюються за ліцензією (роялті), коли автор надає право на його індивідуальне використання. Факт купівлі (або ж безкоштовного викачування за умовами відкритої ліцензії) надає такі права.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...