"Думаю, що це особиста ініціатива Захарченка": Боровой прокоментував заяву про створення "Малоросії"

Зроблена заява - це спроба якимось чином залишитися на плаву, якимось чином нагадати про себе, легалізувати власне цілком кримінальне становище.
Костянтин Боровой. Фото: Online.ua.

Заява ватажка терористів "ДНР" про створення "держави Малоросія" - його особиста ініціатива, що дискредитує і Кремль, і Україну. Таку думку "Обозревателю" висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровой, передають Патріоти України.

"Історія з "Новоросією" закінчилася давно, закінчується історія з бандитськими утвореннями. Це стало ясно вже не тільки в Україні, не тільки в Росії, але і міжнародному співтовариству. Зроблена заява - це спроба якимось чином залишитися на плаву, якимось чином нагадати про себе, легалізувати власне цілком кримінальне становище", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, хто автор тексту, озвученого Захарченком, політик сказав: "Я думаю, що це особиста ініціатива Захарченка. Мабуть, там зараз все зовсім погано - і з фінансуванням, яке скорочується, і з матеріальним забезпеченням бандитських груп, забезпеченням зброєю". "Звісно, Марія Захарова, російський МЗС, Кремль - неадекватні, але до такого абсурду вони все-таки не доходять. Всі прекрасно розуміють, що йдеться про звичайних бандитів, які, між іншим, такими заявами дискредитують і Кремль", - зауважив Боровой.

Він також звернув увагу на те, що подібні "політичні заяви бандитів" побічно дискредитують і Україну. "Побічно ця заява говорить про те, що Україна - неповноцінна держава, що у неї немає Збройних Сил, щоб придушити бандитські формування", - сказав політик.

"Це нагадування про те, що звичайні бандити від імені громадян, яких вони тримають в заручниках, роблять заяви. Чи можна терпіти такий стан? Я думаю, що ні. Для української влади це нагадування про те, що на території України, - на щастя, не в Києві і не в Харкові, і не в Одесі - існує звичайний бандитський анклав, який необхідно ліквідувати, чим швидше, тим краще, інакше вони продовжать свою кримінальну активність", - переконаний Боровой.

Він не сумнівається в тому, що "вони дуже небезпечні", а також в тому, що "вирішувати проблеми, пов'язані з ними, треба не дипломатичним шляхом, а військовим". "Бандити роблять політичні заяви. Відповідь України повинна колись статися, і вона повинна бути озброєною і радикальною. Треба вирішувати цю проблему. Напевно, не так, як це робить Путін - з використанням танків і вогнеметів, - але точно із застосуванням Збройних Сил", - підкреслив політик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...