Джемілєв розповів про умови поставок електроенергії до Криму

Якщо політв'язнів не звільнять, то лінію "Каховська-Титан" знову відключать.

Мустафа Джемілєв. Фото: sockraina.com.

Продовження контракту на поставки електроенергії на тимчасово окупований Російською Федерацією український півострів Крим можливо тільки при дотриманні ряду умов. Про це заявив ZN.UA лідер кримськотатарського народу та народний депутат України Мустафа Джемілєв за підсумками переговорів з Президентом України Петром Порошенком, передають Патріоти України.

"Я говорил, что пролонгация контракта возможна только при соблюдении ряда условий. Во-первых, этот документ должен подписываться не между госпредприятиями России и Украины, а тем более — не с участием лица, которое у нас находится в розыске (руководитель "национализированного" "Крымэнерго" Виктор Плакида — Ред.), а между соответствующими министерствами. Во-вторых, в этом договоре Крым должен называться не "Крымским федеральным округом", а Автономной республикой Крым и в скобках — временно оккупированной РФ территорией Украины", - сказав він.

"Тогда это будет в соответствии с международными актами, в первую очередь — Резолюцией Генеральной ассамблеи ООН от 27 марта 2014 года. И третье условие для нового контракта на поставку электроэнергии в Крым — освобождение политических заключенных, прекращение преследований и розыск всех пропавших, похищенных активистов, гарантии демократических свобод. Вот если эти условия будут выполнены, тогда можно подписывать", - додав депутат.

За словами Джемілєва, президент погодився з цими умовами, а також погодився, що якщо вони не будуть виконані, то поставка по одній з трьох ЛЕП буде припинена. Також нардеп повідомив, що є чітка домовленість, що рішення про припинення товарних поставок на півострів урядом буде прийнято. "Это, судя по всему, просто вопрос времени. Во всяком случае, никто это предложение не отвергал.", - резюмував Джемілєв.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...