Екс-керівник виборчого штабу Трампа фінансувався наближеним до Путіна російським мільярдером - ЗМІ

Гроші нібито видавалися під виглядом позики, що погашається за вимогою. Фінансові документи були складені на Кайманових островах і на Кіпрі.

Олег Дерипаска і Пол Манафорт. Ілюстрація:Радио Свобода

Колишній керівник виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт отримав від російського бізнесмена Олега Дерипаски $60 млн через офшори під виглядом кредиту. Про це передає NBC News, посилаючись на дані угод на Гонконгській фондовій біржі, передають Патріоти України.

Компанія Дерипаски Oguster Management, зареєстрована на Британських Віргінських островах, видала кредит на суму $26 млн компанії Yiakora Ventures, пов'язаній з Манафортом, відзначається в матеріалі. Гроші нібито видавалися під виглядом позики, що погашається за вимогою.

Фінансові документи були складені на Кайманових островах і на Кіпрі. Загальна сума ділових операцій між учасниками протягом останнього десятиліття досягла $60 млн, встановили журналісти.

Зокрема, Oguster Management видав 7 млн кредиту без застав і поручителів іншій підконтрольній Манафорту компанії - LOAV Advisers Ltd.

Близько 27 млн лягли на рахунок ще однієї пов'язаної з Манафортом фірми Jesand LLC.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...