Епідемія грипу в Україні: кількість жертв перевищила півтори сотні

Всього в країні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами «грип» та «гостра респіраторна вірусна інфекція» 116 тис. осіб.

З грипом жартувати не можна. Фото: golos.ua.

В Україні станом на 29 січня кількість померлих від грипу зросла до 155 осіб. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я, передають Патріоти України.

«З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 155 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних», - йдеться в повідомленні. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 32 випадки, в Вінницькій – 13, Запорізька – 12, Рівненській – 11.

За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу, зазначається в повідомленні. Також МОЗ інформує, що з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 р. – 29 січня 2016 р.) в Україні загалом зареєстровано майже 3,1 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 7,9% населення.

Із загальної кількості захворілих 65% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло, відповідно. 15,5 та 11,5 % населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (4,8%) та Харківській областях (3,4%).

Всього по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами «грип» та «гостра респіраторна вірусна інфекція» 116 тис. осіб (3,8% від захворілих), з них до 70% становлять діти віком до 17 років. На третьому тижні 2016 року у 18 областях показник захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – більш ніж на 50% (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Чернівецька області).

В інших регіонах країни епідемічні пороги знаходяться в межах від (-2,3%) у Харківській області до (-46,5%) в Івано-Франківській області. Рівень захворюваності за звітній тиждень в 2,3 рази більший аналогічно минулому епідемічному сезону. Станом на 29 січня по Україні у 12 тис. 863 загальноосвітніх закладах, дошкільних навчальних закладах продовжується призупинення навчання, а у 1289 аналогічних закладах поновлено навчання, зазначили в МОЗ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...