Гадали, що "мочать хунтобандерівців"? На Світлодарській дузі окупанти обстріляли спостерігачів у зоні АТО (фото)

Обстріл стався у момент, коли спостерігачі фотографували докази фактів порушення режиму тиші. На щастя в результаті інциденту люди не постраждали.

Фото: прес-центр АТО у facebook

Вчора, 20 серпня, представники незаконних збройних формувань у Донецькій області обстріляли автомобіль спостерігачів української сторони Спільного центру контролю та координації (СЦКК). На щастя люди не загинули. Про це 21 серпня повідомив прес-центр штабу АТО з посиланням на керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького, інформують Патріоти України.

Обстріл стався в районі населеного пункту Світлодарськ позицій Збройних Сил України, де спостерігачі фотографували докази фактів порушення режиму тиші в Калинівці. За даними СЦКК, тут бойовики напередодні атакували із заборонених Мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм та 120 мм.

"Незважаючи на те, що автомобіль спостережної групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер "НМ", по ньому все одно вівся вогонь. Внаслідок чого у автомобіля пошкоджено переднє та заднє скло, запасне колесо, електрична проводка, передня панель, повітряний патрубок, кріплення радіатора, праві передні та задні двері, салон автомобіля, а також передня решітка", - сказано в повідомленні.

За словами Кременецького, під час обстрілу особовий склад спостережної групи встиг сховатися в укриття та ушкоджень не отримав.

Про обстріл спостережної групи української сторони СЦКК було негайно повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Крім того, українська сторона наголошує, що факт обстрілу спостерігачів гуманітарної місії піднімуть на переговорах у Мінську.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...