
Вживання гарячого чаю разом з алкоголем і курінням підвищує ризик розвитку раку стравоходу. До такого висновку прийшла група китайських учених, повідомляють Патріоти України.
Відзначають, що медики протягом дев'яти років вивчали стан здоров'я та харчові звички 456 тисяч людей у віці від 30 до 79 років. За цей час у них було виявлено тисячу сімсот тридцять один випадок раку стравоходу.
Учені встановили, що подібна онкологія в п'ять разів частіше трапляється в пацієнтів, які регулярно пили гарячий чай і щодня вживали не менше 15 грамів алкоголю. Водночас рак стравоходу вдвічі частіше фіксувався у любителів гарячих напоїв, які курили.
Автори дослідження вважають, що напої з температурою вище 65 градусів Цельсія наносять внутрішнім органам термічні травми, що може підвищувати ймовірність онкології. Вони закликають людей обережно ставитися до надмірно гарячих рідин, особливо в разі одночасного вживання тютюну й алкоголю.
Популярний міф про те, що у жінок мозок деградує швидше, ніж у чоловіків, спростували науковці з Університету Осло. Як виявилося, процес нормального старіння не чинить на жіночий мозок сильнішого впливу, ніж на чоловічий. Про це йдеться у дослідженні, ...
Китайський біотехнологічний стартап Lonvi Biosciences заявив про розроблення експериментальної пігулки з екстрактом виноградних кісточок, яка, за словами компанії, здатна суттєво подовжити тривалість життя людини - аж до 150 років, передають Патріоти У...