"Heart of Texas": Росія прагне створити "Техаську Народну Республіку"

Російські спецслужби цілеспрямовано обрали Техас. Так історично склалося, що він певний період існував як незалежна республіка та єдиний зі штатів увійшов до США на правах рівного партнера.

Росіяни фінансують сепаратизм у Техасі. Фото: ЖЖ.

Російські тролі намагаються розгорнути сепаратистські настрої в США, але постійно виказують себе через свою неграмотність, повідомляє Extra News Feed. Новину передають Патріоти України.

"Техаський Національний Рух" утворився в 2015 році. Тоді ж виникли спільнота Heart of Texas у Facebook та Twitter-акаунт @ItsTimeToSecede. Натан Сміт, так званий "міністр зовнішніх справ" сепаратистів відвідав Санкт-Петербург і закликав росіян підтримати незалежність Техасу і там же домовився з Кремлем про фінансування. Нині у пресі є свідчення, що спільнота Heart of Texas наповнювалася із Санкт-Петербурга.

Так званий "президент" "Техаського Національного Руху" Деніел Міллер у розмові із CNN заперечив свої зв'язки з Heart of Texas, та запевнив, що він та його організація не брали участі в мітингах, організованих Facebook-спільнотою.

Сепаратисти із Heart of Texas закликали до виходу зі складу США. Цю процедуру вони назвали #Texit –з алюзією на Brexit. Російські спецслужби цілеспрямовано обрали Техас. Так історично склалося, що він певний період існував як незалежна республіка та єдиний зі штатів увійшов до США на правах рівного партнера. Саме це дало підстави для розгортання сепаратистських настроїв.

При розхитуванні ситуації в Техасі Росія спирається на ті ж самі технології, що і в Україні: постійне апелювання до "історичних фактів", "пам'яті дідів", перекручування юридичних документів на користь сепаратистів. Сторінка містила пости із величезною кількістю помилок і невідомими техасцям фразами, котрі, на думку журналістів, свідчать про участь російських спецслужб і тролів.

"Ця сторінка могла привабити людей, котрі просто шукають фану і не замислюються над аналізом фактів. Людей з низьким рівнем освіти. Ідіотів, безперечно. Але не шкідливих", - вважає журналіст Кейсі Мітчел.

Але коли почалася передвиборча кампанія, проти Гіларі Клінтон та її прихильників розгорнулася справжня медіа-війна. По суті, ліберали стали таким собі аналогом містичних "бендерівців" у Криму та на Донбасі.

На початку цього тижня Facebook оголосив про те, що вони закрили майже 500 облікових записів, котрі підозрювалися у зв'язках з російською компанією, яка витратила близько $100 тис. на їх розкрутку з 2015 року. І "Heart of Texas" увійшов до цього "чорного списку". Twitter видалив акаунт сепаратистів без жодних коментарів.

Проте існують інші спільноти у Facebook. Одна із них не приховує свою суть і називається #Texit. Тому історія із техаським сепаратизмом матиме продовження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...