"Герой Дебальцевого": На Донбасі затримано депутата-сепаратиста

Поки ватник поневірявся, намагаючись влаштуватися на неконтрольованій території Донеччини, правоохоронці збирали всі необхідні докази, що підтверджують його незаконну діяльність.

Новолуганське. Фото: invtur.com.ua.

Працівники кримінальної поліції ГУ НП у Донецькій області затримали жителя Бахмутського району, який, будучи депутатом однієї із селищних рад, "охороняв громадський порядок" під час незаконного референдуму в травні 2014 року та організував блокпост на в'їзді в Дебальцеве. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Донецькій області, передають Патріоти України.

У ході слідчо-оперативних дій поліцейські дізналися, що 61-річний житель с. Новолуганське Бахмутського району, будучи депутатом селищної ради, "охороняв громадський порядок" під час референдуму 11 травня 2014 року. У червні того ж року він разом з іншими жителями селища організував блокпост на в'їзді до м. Дебальцеве. Тут він здійснював "бойове чергування", озброївшись карабіном СКС.

Після наступу української армії, він "заліг на дно", втікши на окуповану територію. А коли с. Новолуганське стало так званою "сірою зоною", повернувся додому. Але поки він поневірявся, намагаючись влаштуватися на неконтрольованій території Донеччини, правоохоронці збирали всі необхідні докази, що підтверджують його незаконну діяльність. "Сіра зона" теж не врятувала чоловіка. Тут його й затримали правоохоронці.

Чоловікові оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Зараз він перебуває під вартою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...