Глава Міненерговугілля розповів, коли Україна взагалі зможе відмовитися від імпортного газу (відео)

Фахівці вирішили йти двома шляхами: перший - це збільшення видобутку вуглеводнів, другий шлях - це енергоефективність.

Ігор Насалик. Фото: скріншот з відео.

За 4 роки у разі реалізації правильних і програм Україна не буде імпортувати газ з жодної країни: ні з Європи, ні з РФ. Про це в коментарі кореспонденту 112 Україна заявив глава Міненерговугілля Ігор Насалик, передають Патріоти України.

"Сьогодні при Міністерстві палива та енергетики працює робоча група наших українських фахівців з Національного університету нафти і газу України, це представники всього наукового середовища, в тому числі професори, доценти, інші вчені, які відзначені преміями, які можуть адаптувати систему видобутку до наших умов ... Перші результати, ось вони вже створюють загальну модульну схему бачення. І ось сьогодні хочу підкреслити те, що ми поставили собі амбітні плани, і за 4 роки правильних дій і програм, ми прийдемо до того, що Україна не буде імпортувати газ з жодної країни: ні з Європи, ні з РФ. Ми йдемо двома шляхами, перший - це збільшення видобутку вуглеводнів, другий шлях - це енергоефективність", - заявив міністр.

"Якщо ми підемо цим шляхом, то 3-4 роки нам достатньо для того, щоб повністю забезпечувати свої потреби в енергоносіях, мається на увазі газ. Я не можу сказати на сьогоднішній день про нафту, тому що там більш глибокі і більш широкі проблеми", - зазначив Насалик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...