Глава РПЦ розкритикував українських "розкольників" та "націоналістів"

Патріарх Кирило звинуватив українців у переслідуваннях священиків та вірян Московського патріархату.

Патріарх Кирило. Фото: news.ykt.ru.

Глава Російської православної церкви (РПЦ) - патріарх Кирило - заявив, що в Україні відбуваються масштабні переслідування Української православної церкви Московського патріархату. Про це він сказав, виступаючи на зустрічі предстоятелів Православних церков в Шамбезі (Швейцарія), присвяченій підготовці Всеправославного собору, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу РПЦ.

"Сейчас насильственным путем захвачено более 30 храмов Украинской православной церкви, еще не менее десяти находятся под угрозой нападения раскольников и националистов, выдающих происходящее за якобы добровольный переход верующих в так называемый Киевский патриархат", - сказав Кирило.

На його думку, це є "бандитським, рейдерським захопленням". "Проводят собрание лиц, не имеющих отношения к общине, затем при помощи властей фальсифицируют уставные документы, захватывают храм силами боевиков-националистов, а общину храма вместе со священником выбрасывают на улицу", - сказав глава РПЦ.

За словами Кирила, вигнані з храмів громади канонічної Церкви виграють усі судові процеси, "но раскольники и их полубандитские вооруженные формирования игнорируют решения судов". Як приклад він навів ситуацію в селі Пташине Рівненської області, заявивши, що "последователи раскола" "сеют зло, сознательно провоцируют межконфессиональный конфликт, раскалывают украинское общество".

"Совсем недавно один их сторонник публично заявил: если митрополит (Киевский и всея Украины - ред) Онуфрий до сих пор принадлежит к канонической Церкви, то лишь потому, что не нашлось подходящего орудия пытки - утюга или паяльника. Страшно представить, что было бы, если бы эти бандиты получили каноническую легализацию и влились в нашу среду!" - заявив Кирило.

Він також висловив невдоволення тим, що деякі ієрархи Константинопольського патріархату, відвідуючи Україну, висловлюють свою підтримку "розкольникам". "Я верю в будущее Украинской православной церкви: ее верующие едины в своем осуждении раскола, а насилие и зло лишь укрепляют их в подвиге любви и веры", - резюмував глава РПЦ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...