Глава УГКЦ прокоментував декларацію Папи Римського і глави РПЦ

Не треба драматизувати цю Декларацію та перебільшувати її значення для церковного життя.

Блаженніший Святослав. Фото: credo-ua.org.

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликав віруючих не драматизувати декларацію Папи Римського Франциска і предстоятеля Російської православної церкви Кирила, хоча вона і викликає багато запитань. Про це він сказав в інтерв'ю прес-службі УГКЦ, передають Патріоти України.

«Я заохочую наших вірних не драматизувати цієї Декларації та не перебільшувати її значення для церковного життя. Ми пережили не одну подібну заяву, переживемо й цю», – сказав Святослав. Глава УГКЦ прокоментував окремі пункти заяви, що стосуються України та греко-католицької церкви зокрема.

«Взагалі хочу сказати, що пункт 26 цієї Декларації є найбільш контроверсійний. Створюється таке враження, що Московська патріархія або вперто не признається, що є стороною конфлікту, тобто відкрито підтримує агресію Росії проти України, як до речі і освячує військові дії Росії в Сирії як «священну війну», або звертається передусім до свого сумління, закликає себе саму до розсудливості, суспільної солідарності та до діяльного будування миру», – наголосив він.

Блаженніший Святослав визнає, що цей текст міг викликати глибоке розчарування серед багатьох віруючих УГКЦ та громадян України, але закликає не драматизувати його. «Безперечно, цей текст викликав глибоке розчарування серед багатьох вірних нашої Церкви та й просто небайдужих громадян України. Сьогодні багато хто звертався до мене з цього приводу і говорив, що почувається зрадженим Ватиканом, розчарованим половинчастістю правди в цьому документі», – додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...