Головну роль зіграла "Мотор Січ": Попри війну Україна збільшила продаж військової продукції до Росії

Стільки грошей Україна не отримує навіть від Таїланду - єдиного покупця сучасних вітчизняних танків "Оплот", що входять до переліку найкращих танків у світі.

"Мотор Січ" співпрацює з агресором. Фото: Job-sbu.org.

Росія стала найбільшим покупцем продукції військового призначення в України у 2016 році. Про це свідчить дослідження, яке щорічно проводить авторитетна міжнародна організація - Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI), передають Патріоти України з посиланням на "Главком".

Згідно з даними SIPRI, які є в розпорядженні, у минулому році Україна експортувала в Росію продукції військового призначення на 169 млн дол. Стільки грошей Україна не отримує навіть від Таїланду - єдиного покупця сучасних вітчизняних танків "Оплот", що входять до переліку найкращих танків у світі.

Усього за рік поставки до Росії зросли на 72%. Більше того, вони виявилися вищими, ніж у часи президентства Віктора Януковича. Доповідь SIPRI свідчить про те, що найбільшим партнером росіян в Україні є сьогодні "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Компанія запорізького бізнесмена, колишнього регіонала, а нині народного депутата від "Воля народу", виконує контракт на постачання двигунів АІ-222.

Українські авіаційні двигуни встановлюються на "Як-130 - російські легкі штурмові літаки, на яких навчають військових льотчиків, у тому числі вражати наземні цілі. Тобто українське підприємство допомагає ворогові готуватися до війни.

Контракт "Мотор Січі" з російським авіабудівним заводом "Сокіл", який збирає "Як", передбачає поставку 218 двигунів (за даними SIPRI). З цією інформацією журналісти навіть зверталися до СБУ. Проте в Службі безпеки дали зрозуміти, що не бачать нічого злочинного в співпраці української компанії з країною-агресором.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...