Головний флагман ВМС України після ремонту повернувся в Одесу

Оновленого і блискучого новою фарбою "Гетьмана Сагайдачного" покажуть одеситам в День Флоту, який відбудеться 1 і 2 липня на Морвокзалі.

Фрегат "Гетьман Сагайдачний". Фото:https://www.radiosvoboda.org

30 червня, приблизно о 17:00, флагман ВМСУ, фрегат «Гетьман Сагайдачний» повернувся після ремонту в Західну військово-морську базу в Одесі. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Від стінки Іллічівського судноремонтного підприємства фрегат відчалив близько полудня, а з 16:30 два буксири Одеського порту затягнули фрегат в Практичну гавань.

Корабель отримав нове лакофарбове покриття і переведений на стоянку біля причалу. Оновленого і блискучого новою фарбою «Гетьмана» покажуть одеситам в День Флоту, який відбудеться 1 і 2 липня на Морвокзалі.

Після кількамісячного докового ремонту на флагманський корабель – фрегат «Гетьман Сагайдачний» – чекає модернізація. Але це згодом: День ВМС, 2 липня, а потім міжнародні навчання «Сі Бриз» пройдуть за участі головного військового корабля України, повідомили в командуванні Військово-морських Сил ЗС України.

Одними з перших на допомогу фрегатові свого часу прийшли волонтери. У 2015 році вони придбали для корабля навігаційно-радіолокаційний радар. «Навіть якщо цей радар дозволить підвищити хоч б на 10-20% ефективність роботи корабля, то будь-які гроші виправдані», – зазначав тоді засновник благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега.

Згідно з договором ремонт фрегата розпочався 3 березня цього року силами ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському” (попередня назва ПАТ “Завод “Ленінська кузня”). Його загальна вартість становить 14,5 млн грн. Всього на ремонт та модернізацію фрегата “Гетьман Сагайдачний” Кабінет міністрів України спрямував 91 млн грн – це 3,5 млн. дол. США або 2/3 експортної вартості одного танка “Оплот”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...