Група Bellingcat розповіла про людину, яка контролювала переміщення через кордон "Бука", що збив МН-17 (фото)

Bellingcat передав отримані дані зведеній групі слідчих, яка веде кримінальне розслідування загибелі Boeing MH17, збитого на Донбасі в липні 2014 року.

Сергій Дубинський, причетний до смерті великої кількості людей, насолоджується життям. Фото: соцмережі.

У середу, 15 лютого, міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat представила доповідь «Хто такий «Хмурый»: відставний генерал-майор, пов'язаний з падінням MH-17». Патріоти України пропонують вам ознайомитися із цим, безсумнівно, цікавим звітом.

Автори розслідування ідентифікували бойовика «ДНР» «Хмурого», відповідального за транспортування пускової установки ракетного комплексу «Бук». Їм, згідно розслідування Bellingcat, виявився відставний російський офіцер Сергій Дубинський.

Bellingcat передав отримані дані зведеній групі слідчих (JIT, Joint Investigation Team), яка веде кримінальне розслідування загибелі Boeing MH17, збитого на Донбасі в липні 2014 року. До складу цієї групи входять представники слідчих органів Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії і України.

Експерти Bellingcat також направили JIT дані про діяльність 69-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення збройних сил Росії (військова частина № 11385). Як вказують розслідувачі, військовослужбовці підрозділу брали участь в перевезенні пускової установки «Бук» до російсько-українського кордону в червні і липні 2014 року. Bellingcat вивчила сторінки військових в соціальних мережах і виявила велику кількість фотографій, зроблених в Ростовській області під час транспортування установки. На знімках можна побачити військову техніку, зафіксовану очевидцями.

Розслідувачам вдалося виявити профіль Дубинського в соціальній мережі «Однокласники». Восени 2014 року Дубинський опублікував на своїй сторінці фотографії з актором Михайлом Пореченковим, який відвідував Донецьк в жовтні, і актором Іваном Охлобистіним. Пізніше Охлобистін опублікував в своєму профілі фотографію годинника, який йому подарував «Хмурый». На фотографії також видно посвідчення генерала-майора Сергія Петровського, підписане Олександром Захарченком.

Згідно з постановою Аксайського районного суду Ростовської області в квітні 2015 року Дубинському була призначена військова пенсія за вислугу років. У постанові зазначено, що офіцер проходив службу в військових частинах № 61019, № 11659 (22-га окрема бригада спецназу ГРУ) і № 51019 (окремий радіовузол особливого призначення). Остання військова частина знаходиться в місті Степной Ростовської області. Згідно з відкритими даними, на ім'я Сергія Дубинського, що проживає в Степному, було зареєстровано три автомобілі. Дата народження - 9 серпня 1962 року, зазначена в базі даних, збігається з інформацією на особистій сторінці офіцера в соціальній мережі «Однокласники». Як з'ясувалося, Петровський більше 30 років служив в радянській і російській армії.

У розслідуванні Bellingcat також зазначено, що влітку 2016 року Дубинський виклав на своїй сторінці фотографію нового будинку, куди відставний офіцер переїхав в 2015 році. Також Дубинський розмістив знімок всюдихода Can-Am Commander XT. На сайті виробника вказана ціна транспортного засобу - від $ 15 тис.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...