"Я любил Украину и ее народ": ЗМІ дізналися, що могло стати причиною загибелі Щетиніна

Олександр Щетинін дійсно міг бути доведений до межі фінансовими та особистими проблемами.

Олександр Щетинін. Фото: www.gazeta.ru.

У журналіста Олександра Щетиніна, якого знайшли мертвим у ніч на 28 серпня в Києві, були фінансові проблеми. Про це виданню strana.ua на умовах анонімності розповіло джерело, близьке до Щетиніна, передають Патріоти України.

"Проблеми були. З фінансуванням його ресурсу "Новий регіон" в тому числі, це не секрет. Тому що політика агентства була критикувати будь-яку владу і не знімати матеріали за гроші. Олександр Щетинін був одним з перших росіян, хто підтримав Майдан відкрито, за що він поплатився. Сайт займав позицію непродажного. Це зіграло велику роль у тому, що у Щетиніна були матеріальні труднощі", - згадало джерело.

"Так, затримки зарплати були. Фінансування взагалі, наскільки я знаю, у співробітників було за рахунок того, то Щетинін продав свою машину і квартиру. Він з останніх сил утримував агентство на плаву", - додав він.

Джерело підтвердило, що в тому числі через це Щетинін міг дійсно покінчити з життям самогубством. "Він про це згадував у своїй записці. Він просив вибачення у всіх співробітників, що він не зміг вирівняти фінансову ситуацію і виплатити їм зарплату. Але все це, мені здається, було прямо пов'язане саме з позицією агентства", - заявив він.

Також джерело розповіло, що Щетинін дуже переживав через розлучення. "Діти у нього залишилися в Росії, дві дівчинки-близнючки і хлопчик. У своєму листі він вказував на те, що однією з найбільш нестерпних подій було те, що він не міг спілкуватися зі своїми дочками протягом останніх 4,5 років. Як відомо, Щетинін був нев'їзний - він не міг виїхати в Росію, тому що там проти нього були справжні гоніння", - уточнив знайомий журналіста.

За його словами, російські спецслужби стежили за Щетиніним. "З огляду на випадок Шеремета, у мене не виникає сумнівів, що ФСБ працює і тут. Сам Щетинін ніколи не приховував, що ФСБ дуже щільно і глибоко працює в Україні. З огляду на його різку позицію - критикував і нашу владу, і режим Путіна", - відзначило джерело.

Також він докладніше розповів про передсмертний лист журналіста. "Це навіть не записка, це лист. Я не можу зрозуміти, чому агентство поширює інформацію про те, що він був знайдений поруч з ним. Це не так - він відправив його по електронній пошті одній зі співробітниць. Там все досить лаконічно викладено, в такому ж стилі, як зазвичай писав Олександр Костянтинович. Хоча я думаю, що слідство тут теж має встановити, що це написав саме він", - сказало джерело.

"Можу сказати, що там (в листі - Ред.) нічого сенсаційного. Тільки в кінці він чітко написав:" Я любив Україну і любив цей народ". У листі багато особистих моментів, людина була на межі, але його стиль написання говорить про тому, що людина віддавала собі звіт в тому, на що йде. Він був дуже сильним, вольовим. Основні труднощі почалися, коли Щетинін заявив про свою чітку проукраїнську позицію - вже тоді були арешт рахунків в Росії і по суті рейдерське захоплення сайту в Росії, блокування сайту, неможливість спілкуватися з дітьми", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...