"Я за Донбас у складі України": Янукович зробив кілька гучних заяв про окуповані території і не тільки

Президент-втікач також заявив, що йому шкода, що на Майдані загинули люди.

Віктор Янукович. Фото: www.facenews.ua.

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що виступає за збереження нині окупованих територій Донбасу в складі України. Про це він сказав в ході прес-конференції в російському Ростові, яку транслював телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

"Я від самого початку був проти, щоб порушувалася територіальна цілісність України. Відділення Донбасу від України – це більше емоційний порив людей, які негативно відреагували на ті заворушення, які були в Києві. Причин було дуже багато. Я за те, щоб Донбас був у складі України і була збережена територіальна цілісність України", - заявив Янукович.

Янукович також заявив, що йому шкода, що на Майдані загинули люди. "Я думаю, що ви погодитеся, що я і другий свідок, який тут присутній, генерал Шуляк, командувач внутрішніми військами, ми ніяк не були зацікавлені як свідки якимось чином зривати це судове засідання. Це зробила українська сторона і очевидно, це треба було тим, хто боїться питань розкриття злочинів на Майдані.

Шкода, звичайно, хлопців, які там загинули і з одного боку, боку протестувальників, родичі яких сьогодні сиділи в залі суду, і друга сторона – родичі працівників правоохоронних органів, яких не було в залі суду, і виникає питання : а чому їх не було? І чому не розслідуються ці злочин? Хлопців, які захищали правопорядок і закон. Чому не розслідуються ці злочини? Сьогодні в інтернеті багато матеріалів, далеко ходити не потрібно", - заявив він.

Нагадаємо, 25 листопада в Святошинському суді Києва в режимі відеоконференції був запланований допит Віктора Януковича у справі 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут". Після початку засідання в суді оголосили 20-хвилинну перерву, оскільки підсудних не доставили до суду: кілька десятків людей блокували виїзд екс-"беркутівців" з Лук'янівського СІЗО. Сам Янукович заявив, що зацікавлений у тому, щоб допит відбувся сьогодні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...