Як Всевишній винищив прадавню скверну: Археологи з'ясували, яким чином були знищені біблійні Содом та Гоморра

​Дослідження локацій, де колись вірогідно стояли квітучі осередки гріховності, описані у Старому Завіті, вказують на те, що обидва міста були знищені через надзвичайно потужний вибух.

11_22_AsteroidСтародавнє місто Талл ель-Хаммам існувало 3700 років тому, але потім несподівано зникло. Археологи встановили, що його міг знищити астероїд, падіння якого супроводжувалося потужним вибухом, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Newsweek, місто було розташовано в регіоні Гор у Йорданській долині. Деякі дослідники вважають, що саме тут колись було біблійне місто Содом. Однак, остаточної думки щодо географії Святого Письма немає. Міста Содом і Гоморра були знищені Богом за їхній гріховний спосіб життя, згідно з текстом Біблії.

Розкопки і радіовуглецевий аналіз місця, де колись стояв Талл ель-Хаммам, вказують на те, що більшість його стін були знищені 3,7 тисяч років тому. Також відомо, що регіон Гор був заселений за 2,5 тисячі років раніше до катаклізму. Мінерали, які кристалізувалися під дією великої температури, підтверджують теорію про те, що древнє місто було знищене великим вибухом.

Дослідники стверджують, що потужний вибух не просто «зніс 100% міст середини Бронзової ери в районі, але й зробив непридатними для сільського господарства колись родючі місцеві ґрунти». Також вчені припускають, що місцевість знову була заселена людьми через 600-700 років після удару астероїда, який знищив всі поселення в радіусі 15 миль на північ від Мертвого моря в сучасній Йорданії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...