Якщо мізків вистачить: Потерпаючий від браку технологій та фахівців російський ВПК обіцяє порадувати військових власним аналогом ПТРК Javelin

Заявлені характеристики комплексу ідентичні американському ПТРК FGM-148 Javelin.

Російська оборонна промисловість приступила до розробки протитанкового ракетного комплексу нового покоління, яке після запуску не вимагає додаткових вказівок, таких як освітлення цілі або дротове наведення. Про це заявив голова науково-технічного комітету Головного управління ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defence Blog.

За словами Романа Спіріна, найближчим часом планується розробка уніфікованих переносних і багатоцільових самохідних протитанкових ракетних систем, в яких реалізовані принципи швидкого реагування і стрільби по принципу «вистрілив і забув».

Це дозволить ефективно використовувати комплекс при веденні бою в урбанізованій місцевості та значно розширити бойові можливості зброї цього класу.

Технологія «м'якого пуску» - маршовий двигун ракети включається на безпечній для оператора відстані, - дозволяє застосовувати ПТРК із закритих приміщень.

На сьогоднішній день однією з найсучасніших російських протитанкових ракет є «Корнет» з лазерною системою наведення. Російський «Корнет» може пробити від 1200 мм до 1400 мм броні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...