"Якщо ми не втрутимося, то ця війна буде тривати вічно": Ветерани АТО зробили заяву щодо своїх намірів на Луганщині

Зараз на окуповані території заходять контрабандні вантажі з України - партії алкоголю і сигарет, вугілля, деревина, і вже на третьому році війни для окремих підприємців і політиків торгівля з бойовиками стала нормальним явищем.

Анатолій Віногродський. Фото: Телеграф.

У ветеранів добровольчих батальйонів "Айдар" та "Донбас" "є як мінімум чотири приводу, щоб втрутитися в управління державою". Про це на прес-конференції 16 січня в Лисичанську заявив колишній командир батальйону "Донбас" Анатолій Віногродський, передають Патріоти України.

Він нагадав, що в даний час регулярно на окуповані території заходять контрабандні вантажі з України - партії алкоголю і сигарет, вугілля, деревина, і вже на третьому році війни для окремих підприємців і політиків торгівля з бойовиками стала нормальним явищем. У зв'язку з цим, нагадав Віногродський, щоб нарешті зупинити це свавілля, ветерани добровольчих батальйонів "Айдар" та "Донбас" розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській області.

"У нас акція не політична, вона не пов'язана ні з якими політичними партіями або політичними угрупованнями. Ми об'єдналися як активна частина населення цієї держави. Якщо ми бачимо, що йде загроза цілісності нашої держави ..., злочинно не втрутитися в цю справу", - сказав Віногродський. "На сьогоднішній день у нас є як мінімум чотири приводи, щоб втрутитися в управління державою. Перше - це неоголошена війна, яка йде в цьому регіоні ... Наша держава піддається агресії з боку Росії - окупована територія Криму, частково окупована територія Донецької та Луганської областей. з 2014 року, на жаль, представники держави, які відокремили себе від українського народу, вступили, я вважаю, в злочинну змову з такими ж представниками держави Росія і проводять свої торгові шахрайські операції для особистого збагачення. Електронні декларації нам все показали. Ми дивилися на все це з окопів", - заявив екс-командир" Донбасу ".

Віногродський також нагадав, що в кінці 2014 року сформований підрозділ «Донбас» залучив до спільної акції батальйон «Дніпро-1» і «Правий сектор», щоб частково перекрити контрабанду в Луганській області. "Прийшов той час, коли ми зрозуміли, що якщо ми не втрутимося, то ця війна буде тривати вічно. Тому що дуже вигідно окремим представникам у владі цю війну не закінчувати. Набиваються кишені, кишені, кишені і, по-моєму, на сьогоднішній день основна мета життя цих людей - урвати від цієї країни якомога більше. Що буде з країною далі - нікого не цікавить", - заявив Віногродський.

"Тому ми прийняли рішення, як і в 2014 році, виступити на захист нашої країни. На сьогоднішній день створено штаб по блокаді торгівлі з окупантами. Підтвердили участь в нашій акції до 800 чоловік. Ми перенесли наш штаб у місто Лисичанськ. Громади в Донецькій і Луганській областях в 10 місцях підтвердили готовність приєднатися до нашої акції. Ми будемо спиратися на місцевих жителів", - сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...