Якщо не трьох друзів, то хоча б цих: НАБУ відкрило кримінальні справи проти трьох нардепів – Порошенко

Система корупції була дуже хороша побудована, однак не треба вірити, що Україна зовсім не змінюється.

Верховна Рада. Фото: ednist.info.

Національне антикорупційне бюро розслідує виробництва проти трьох депутатів Верховної Ради України. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, передають Патріоти України з посиланням на Громадське ТБ.

«Ми хочемо зробити незалежне Антикорупційне бюро. Тільки за місяць вже відкрито три справи проти українських парламентаріїв, один був моїм колегою з моєї фракції. Міністр Абромавічус сказав мені, коли я запрошував його в Україну, ви – мій захист. У нас багато радників, асистентів. Всі хто хоче – приходьте і перевіряйте, ми знову повинні боротися з корупцією. Система корупції була дуже хороша побудована. Не вірте, що Україна не змінюється. Якщо ви знайдете хоч одну країну в світі, яка в стані війни робить реформи – навряд є хоч ще одна така країна», – сказав президент.

При цьому Порошенко не уточнив прізвища фігурантів проваджень. Відповідаючи на питання журналіста щодо жахливого ситуації з корупцією в країні, Порошенко заначив, що Україна останні роки не боролась з нею та не розвивала економіку. «Ми втратили 20 років. Ми не боролися з корупцією, не розвивали економіку. І тепер стоїть виклик.

Я, як президент країни, де війна, мені дуже важко проводити реформи. Тільки останні 1,5 року стали незалежні від російського газу. Джерело корупції – це українські політики, я намагаюся зробити систему, прозору систему, запускаю конституційні реформи, щоб створити незалежний суд. У нас жахлива система судів», – пояснив Порошенко.

Також Порошенко на Мюнхенській конференції з безпеки запросив інвесторів до участі в модернізації української ГТС. Президент назвав російський газотранспортний проект «Північний потік-2» політичним і спрямованим на те, щоб зробити Європу більш залежною від Росії. «Необхідно інвестувати 1 млрд доларів або 1 млрд євро, щоб підвищити в 7 разів ефективність української газотранспортної системи. І вам потрібно інвестувати 20 млрд доларів в «Північний потік-2». Ми запрошуємо інвесторів брати участь у модернізації газотранспортної системи України. Зробіть Європу сильною», – сказав Порошенко в Мюнхені.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...