Європейський суд не виносив рішення щодо стягнення коштів з України на користь Януковича. Його заяви навіть не розглянуті, - Мін'юст

У відомстві сказали, що заява адвокатів Януковича про стягнення з України коштів на користь екс-президента є ні чим іншим як маніпуляцією громадською думкою.

Віктор Янукович. Фото: Dialog.ua.

У Мін'юсті України заявили, що наразі не існує жодних рішень іноземних судів або рішень загального суду ЄС, Європейського суду справедливості щодо стягнення грошових коштів з України на користь Віктора Януковича чи його сім'ї. Про це йдеться в заяві відомства, передають Патріоти України.

У відомстві сказали, що заява адвокатів Януковича про стягнення з України коштів на користь екс-президента є ні чим іншим як маніпуляцією громадською думкою. "Дійсно, 15 березня 2016 р. представники Януковича і його синів подали до загального суду Європейського Союзу клопотання щодо визначення розміру юридичних витрат, що підлягають відшкодуванню за результатами подання Україною заяв про вступ до справи про оскарження Януковичами застосованих до них санкцій ЄС. Однак зазначені заяви поки не розглянуто", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повідомлення про те, що суд зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн 378,4 тис. грн екс-президентові Януковичу і його сім'ї в справі щодо оскарження введених проти них санкцій ЄС, повністю не відповідає дійсності. "Ба більше, Януковичем не доведено перед судом ані факту понесення ним витрат у зв'язку з подачею заяв про підтримку застосованих проти нього санкцій ЄС, ані сум таких витрат. Україна не може бути зобов'язана сплачувати кошти на користь Януковича і його сім'ї і має достатньо правових інструментів для доведення цієї позиції у будь-яких судових установах. Представники Януковича заявляють астрономічні суми гонорарів за нібито роботу, пов'язану з поданням Україною заяв про вступ до справи щодо оскарження Януковичем застосованих до нього санкцій ЄС, виключно з метою маніпуляції громадською думкою", - пояснили у відомстві.

Вчора юридична компанія Joseph Hage Aaronson, що представляє інтереси Януковича, повідомила, що Європейський суд справедливості зобов'язав Україну компенсувати родині Януковича юридичні витрати. Раніше суд ЄС зобов'язав Київ виплатити родині Януковича 6,3 млн грн як компенсацію їхніх витрат як позивачів у справі про скасування майнових санкцій. Це рішення було винесено ще в 2015 р. Україна оскаржувала його.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...