Із новою важливою задачею: NASA поселить американців на Місяці

​Астронавти, ймовірно, пробудуть на супутнику Землі кілька років.

Американці планують пожити на Місяці. Ілюстрація: соцмережі.

НАСА планує відправити астронавтів на Місяць, але на цей раз - з метою довгострокового дослідження супутника Землі. За словами адміністратора космічного агентства Джима Брайденстайна, в операцію залучать «кращих і видатних представників американської промисловості», повідомляють Патріоти України.

«Будучи прихильником НАСА протягом усього життя, я дуже радий, що знову кажу про висадку людей на Місяць», - зазначив Брайденстайн. «Але дехто каже, що ми повертаємося на Місяць, і це означає, що ми будемо робити те ж саме, що і 50 років тому. На цей раз наша місія - інша».

«Ми вирушаємо на Місяць з новими інноваційними технологіями та системами, щоб дослідити більше місць на поверхні, ніж будь-коли раніше. На цей раз, коли ми вирушимо на Місяць, частина астронавтів залишиться там», - додав він.

Брайденстайн повідомив, що здійснення амбітних планів почнеться наступного тижня, коли партнери з приватного сектора і інших країн будуть запрошені в штаб-квартиру НАСА для обговорення питань, що стосуються місії. На сьогоднішній день НАСА вже уклала контракт з дев'ятьма компаніями на відправку вантажів на Місяць, кінцева мета якого полягає в розробці наземних апаратів, здатних вивести астронавтів на поверхню Землі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...