Із проголосованого Радою закону про реінтеграцію вилучили важливий пункт, - журналіст

Оскільки за три роки план виходу з ситуації альтернативний "мінському" влада не придумала, вона була приречена вдихати нове життя в закон про "особливий статус", щоб не сваритися з Вашингтоном і Берліном і не давати приводу для скасування санкцій.

Ілюстрація:Еспресо.TV

З прийнятого в першому читанні закону про реінтеграцію Донбасу нардепи прибрали згадку не лише про Мінські угоди, але і про резолюцію Радбезу ООН від 17 лютого 2015 року. Про це в своїй статті для ZN.ua пише журналіст Сергій Рахманін, передають Патріоти України.

За його словами, на початку автори законопроекту висловили готовність замінити посилання на мінські угоди посиланням на резолюцію Радбезу ООН від 17 лютого 2015 го, де виражалося "схвалення" Комплексу заходів з виконання мінських угод", прийнятого та підписаного в Мінську 12 лютого 2015 року".

"Потім вони відмовилися і від цього. Президент мав потребу в підтримці партнерів по коаліції, а тому їх побажання врахував. Оскільки за три роки план виходу з ситуації альтернативний "мінському" влада не придумала, вона була приречена вдихати нове життя в закон про "особливий статус", щоб не сваритися з Вашингтоном і Берліном і не давати приводу для скасування/пом'якшення санкцій", - вказує автор.

Таким чином, додає Рахманін, Україна зобов'язання перед західними партнерами виконала.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...