Карти розкрито: Росія викрала дані АНБ за допомогою "Касперського"

Росія викрала секретні дані про те, як АНБ проникає в зарубіжні комп'ютерні мережі і захищається від кібератак. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, повідомляють Патріоти України.

Російські хакери отримали досуп до файлів після того як сторонній підрядник скачав секретні матеріали на свій домашній комп'ютер.

Припускається, що хакери змогли ідентифікувати ці файли завдяки антивірусу виробництва російської "Лабораторії Касперського", встановленому на комп'ютері підрядника.

Раніше адміністрація президента США повідомила державним установам країни про необхідність припинити використання продукції російської "Лабораторії Касперського".

Департамент національної безпеки США видав директиви федеральним установам, наказавши їм виявити продукцію Касперського в своїх інформаційних системах і припинити її використання.

У Департаменті заявили, що стурбовані "зв'язками між деякими співробітниками Касперського і російською розвідкою та іншими державними установами".

18 вересня Сенат США проголосував за заборону федеральним установам використовувати продукцію "Лабораторії Касперського".

Лабораторія Касперського неодноразово заперечувала, що вона має зв'язки з будь-яким урядом, і заявляла, що не може допомагати уряду в кібершпіонажі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...