"Хаббл" показав, як виглядає один з найкрасивіших міжзоряних просторів Всесвіту (фотофакти)

Людству ніколи не набридне вдивлятися в небо. А можливостей розгледіти далеке і цікаве все більше

Європейське космічне агентство (ESA) опублікувало знімок туманності Лагуна на честь 28 років з запуску космічного телескопа «Хаббл», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Фотографія зроблена у лютому 2018 року.

Туманність Лагуна знаходиться на відстані в 4 тис. світлових років від Землі. Її ширина - 55 світлових років, а висота - 22 світлових роки. При цьому на фотографії показана тільки невелика, але дуже мальовнича частина туманності.

Космічний телескоп «Хаббл» запущений на земну орбіту 24 квітня 1990 року. Планується, що він протримається до 2030 року і більше. Основною сферою діяльності є вивчення різних космічних об'єктів. При цьому завдяки відсутності земної атмосфери якість зйомки приблизно в 10 разів краще, ніж у аналогічного телескопа, який знаходиться на поверхні нашої планети.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...