Хіти тижня. Армія на марші: Кого Порошенко зробив генералами ЗСУ

Практично всі 50 генералів ЗСУ, які отримали це звання з 2014 року, мають бойовий досвід.

Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передають Патріоти України.

“З 2014-го в нас було присвоєно 50 генеральських звань. Із них практично всі отримали ті офіцери, які вже мали бойовий досвід. Сьогодні просування по службі, призначення, особливо на основні командні посади – основною вимогою до таких військовослужбовців є саме наявність бойового досвіду, того досвіду, який ми здобули у війні 2014-2017 років і продовжуємо здобувати у 2018 році”, – сказав він в інтерв’ю радіо “Свобода”, оприлюдненому в п’ятницю.

На переконання начальника Генштабу, військовослужбовці ЗСУ є “найбільшими патріотами”. “Тому що ЗСУ – це структура, яка передбачає, що військовослужбовець, який прийняв присягу, може в будь-який момент віддати життя за свою країну і свій народ”, – пояснив він.

В.Муженко констатував, що в період 2014-2017 років в українській армії відбулися значні зміни у всіх сферах діяльності. “Це той період, коли кардинально змінилося і ставлення, і підходи до процесів навчання, до процесів планування, до процесів управління загалом. Так, наприклад, у період із 2014-го по 2017 рік включно в нас уже більше ніж у два рази помінялися командири батальйонів, більше ніж у два рази помінялися командири бригад. Командири бригад, які були у 2014 році, зараз уже командувачі оперативних командувань. Деякі з них уже зараз на посадах заступників командувачів видів ЗСУ”, – зазначив він.

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...