Хіти тижня. Довго мовчали: Стало відомо про секретну загибель командира кулеметного відділення АТО на Донбасі

Чоловік воював на Луганщині, потім - у складі 54-ї окремої механізованої бригади брав участь у важких боях на Світлодарській дузі. Повернувся до 93-ї ОМБр, під прапором якої продовжив захищати Україну аж до самої смерті.

Ілюстрація: ЗМІ

У 93-тій окремій гвардійській механізованій бригаді розповіли про трагічну загибель командира кулеметного відділення старшого сержанта Олександра Чопенка на Донеччині Прес-служба 93 ОБМР на своїй сторінці у Facebook повідомила, що 26 лютого виповнилося 40 днів від дня його смерті, але раніше її тримали у таємниці, повідомляють Патріоти України.

"У зв'язку з тим, що смерть Олександра сталася у перші дні ротації та прийняття бригадою нових бойових позицій, ми, на жаль були змушені зберігати мовчання щодо загибелі бійця. Адже ми мали додержуватися секретності щодо виходу бригади в зону АТО", - йдеться у повідомленні.

Чопенко (позивний "Колдун") народився 30 жовтня 1969 року у селі Саївка П'ятихатського району Дніпропетровської області. Брав участь у бойових діях на території Афганістану, де отримав важке поранення. Згодом працював у П'ятихатському лісництві, а потім водієм бензовоза.

Він вирушив на війну на Донбас добровольцем. Проходив службу у складі 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку Національної Гвардії України, яка дислокувалась у секторі М (в районі села Широкине). А 28 лютого 2016 року підписав контракт із 93-ю окремою механізованою бригадою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...