Хіти тижня. Господині на замітку: Як зварити яйце жовтком навиворіт

Приготувати яйця, просто зваривши їх в каструлі з гарячою водою, може кожен. Чому б не урізноманітнити цей процес, тим самим, здивувавши гостей?

Існує нескладний лайфхак, завдяки якому можна зварити яйця жовтком навиворіт. Таким чином ви зможете зробити це блюдо більш оригінальним, передають Патріоти України.

Для приготування страви нам знадобляться: яйця, скотч, колготки, каструля, плита і тарілка.
Для початку візьміть кілька сирих яєць. Помістіть одне яйце в центр капронової панчохи і зафіксуйте його, зав'язавши вузли по краях. Беріть панчоху і розкручуйте її протягом декількох хвилин.

Після цього залишилося зварити яйця. Опускаємо їх в окріп і залишаємо на час.

В результаті, білок виявиться в середині, а жовток, навпаки, зверху. Це відбудеться тому, що при обертанні яйця, відцентрова сила пронесла жовток під шкаралупою до його стінок, а білок - навпаки, до середини.
До речі, це фізичне явище можна відчути на собі, покатавшись на каруселі, або спостерігаючи за пральною машиною під час віджиму білизни. Адже одяг притискається до стінок барабана саме завдяки відцентровій силі!

До слова, відцентрова сила - це вплив, який відчуває фізичне тіло від сил, які сковують свободу його переміщення і змушують рухатися криволінійно. Оскільки вектор переміщення такого тіла постійно змінюється, то величина прискорення ніколи не дорівнює нулю. Згідно з другим законом Ньютона, сила залежить від маси і прискорення тіла, - саме тому виникає відцентрова сила.

Джерело: mport.ua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...