Хіти тижня. Гречка із Росії? - З'явилися резонансні подробиці отруєння Скрипаля

До отруєння екс-агента Сергія Скрипаля в Британії може бути причетний фахівець з області хімії. У той же час нервово-паралітичну речовину "Новачок" могло бути привезено до Великобританії в пачці гречки.

При цьому слідство також вважає ймовірним нанесення отруйної речовини на ручку вхідних дверей в будинку Скрипаля, передають Патріоти України з посиланням на The New York Times.

За інформацією The Sun, Сергій Скрипаль попросив доньку Юлію, яка збиралася прилетіти до батька з Москви, привезти гречку, лавровий лист і спеції. Але в поспіху вона не встигла купити все це і попросила якусь жінку, яка незабаром також вилетіла в Лондон разом з чоловіком, купити і привезти крупу.
За словами експерта в області хімічної зброї Річарда Гатрі, процедура отруєння вимагає глибокого знання основ хімічних процесів. Він вважає, що нервово-паралітичну речовину необхідно нанести так, щоб воно залишилося на дверній ручці і з високою часткою ймовірності потрапило на шкіру після контакту.
У той же час отруєний речовиною предмет не повинен викликати підозр, зазначає почесний професор токсикології університету Лідса Аластер Хей. "Якщо людина береться за змочену отрутою дверну ручку, у нього не повинно виникнути думок про можливу спробу отруєння", - стверджує професор.
Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...