Хіти тижня. ​Якщо збожеволівша імперія наважиться вдарити "Хунту" у саме серце: "Київ стане для Росії другим Сталінградом. Навіть гірше", - полковник ЗСУ

Військові добре усвідомлюють зростаючу міць і мотивацію захисників України. Для розгрому й ефективної ​окупації Кремлю знадобиться понад мільйон професійних вояків і бути готовими до втрат у сотні тисяч своїх бійців. Найкривавіші бої точитимуться за Київ.

Якщо припустити, що імперські апетити Кремля щодо України далеко не задоволені, чи можна побоюватися, що за умовним затишшям піде масштабний наступ російських військ?

На ці питання відповів полковник запасу, військовий експерт Іван Апаршин, зазначають Патріоти України.

- Якби Путін вирішив влаштувати повномасштабне військове вторгнення в Україну і захопити Київ - йому б це вдалося?

- Те, що є такі плани - я в цьому не сумніваюся. Я знаю, що вони є. Якщо їх немає, тоді не зрозуміло, чим вони там займаються.

Але чи можливо це? Не настільки сильна російська армія, щоб це здійснити. Виглядає так, що у керівництва РФ немає особливої рішучості для такого вторгнення.

Але якби вони захотіли, я думаю, вони могли б це зробити.

- І захопити Київ?

- Я б не хотів робити такі категоричні заяви. Але Київ - занадто серйозний об'єкт. Захоплювати 3-мільйонне місто, мабуть, треба дещо по-іншому. Тому, я не думаю.

А ось принести нам біди до Дніпра вони, напевно, могли б.

Дивіться відео на тему

- Що знадобилося б? Численна армія?

- Входити в Київ - це безумство. З огляду на те, що це місто, будівлі. Це був би навіть не Сталінград - це було б крутіше.

Крім того, не такі ми прості на сьогоднішній день, щоб так просто віддавати свої міста. Але якщо говорити про те, чи можливо це - думаю, що так.

Але можна робити багато речей, не заходячи на нашу територію. У них є такі засоби.

- Наприклад?

- Є далека стратегічна авіація, наприклад, Ту-160 (надзвуковий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. - Ред.), які ми їм передали. Вони здатні наносити удари з території Російської Федерації, і для цього не треба перетинати наш кордон.

- Яка у них дальність польоту?

- Різна. Але нас дістане всюди.

- Включаючи Крим?

- Звичайно.

- І нам нічим відбивати такі атаки?

- Чому нема чим? Але нам треба не доводити ситуацію до того, коли нам доведеться відбивати атаки. Нам треба діяти на випередження. Треба зробити так, щоб вони не були готові до таких речей. І, найголовніше, щоб знали, що солодко їм не буде, і що великим світовим маршем по нашій території для них ця історія не закінчиться.

Для цього у нас є Сили спеціальних операцій і інші форми і способи застосування непоганих на сьогоднішній день Збройних сил. Щоб їм це не здавалося прогулянкою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...