Хіти тижня. Хіти тижня. Напередодні міжнародної виставки КБ "Луч" нарешті показало, як виглядатиме сухопутна версія "Нептуна"

Прем'єру з нетерпінням чекають в Україні та Росії, з деаметрально різними почуттями, звісно. Адже це оптимальний і дуже грізний засіб зупинити російський напад з моря.

Модель пускової установки ракетного комплексу “Нептун” Фото: КБ “ЛУЧ”

Впродовж 17-21 лютого КБ “ЛУЧ” продемонструє модель пускової установки “Нептуна” на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості IDEX-2019 в Об’єднаних Арабських Еміратах, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба підприємства.

Як і очікувалось пускова установка ракетного комплексу «Нептун» буде змонтована на шасі КрАЗ-7634НЕ, що раніше «АвтоКрАЗ» передав замовнику на початку січня 2019 року.

Самохідне шасі КрАЗ-7634НЕ, вантажопідйомністю 27 т, призначене для монтажу важкого спецобладнання. Від своїх попередників воно відрізняється більш потужним – 460 к.с. – двигуном та автоматичною коробкою передач, максимальний крутний момент якої розрахований на 2500 Н/м. Таке агрегатування спільно з прохідною трансмісією дозволяє реалізувати високі тягово-динамічні характеристики автомобіля.

Також на вимогу замовника вихлопна система розміщена між 1 та 2 мостами із вихлопом на праву сторону по ходу руху автомобіля, а замість двох паливних баків прямокутної форми по 350 л встановлені два по 165 л круглого перетину.

Шасі КрАЗ-7634НЕ Фото: КрАЗ
Автомобіль, із компонувальною схемою «кабіна перед двигуном», має монтажну довжину рами 8080 мм, зовнішній мінімальний габаритний радіус повороту – 14 м. Шасі має першу і другу керовані осі, всі мости – ведучі. Рульовий механізм – інтегрального типу з вбудованим гідравлічним підсилювачем, який дозволяє знизити зусилля на рульовому колесі до 10 кгс, що значно знижує стомлюваність водія. Повний привід усіх коліс забезпечує експлуатацію цього самохідного транспортного засобу в умовах бездоріжжя.

Кабіна – із високими ергономічними показниками, має низьку посадку – 2800 мм (для порівняння: у КрАЗ-7140Н6 (8х6) – 3170 мм), яка дозволяє зручно розташовувати над дахом кабіни різне спецобладнання, а широке лобове скло забезпечує відмінний огляд дороги. Кабіна, а також кожух двигуна, пофарбовані у зелений захисний матовий колір.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...