Хіти тижня. "Люкс-торпеди", або Галицький гіперлуп (відео)

Незвична аеродінамічна форма, відсутність диму як у паротягу - завжди привертало увагу до цього виду транспорту.

У 1939 на Галичині курсували так звані "люкс-торпеди" - дуже футурустичні на той час моторисси на двигунах внутрішнього згоряння, які розганялись до 120 км\год. Незвична аеродінамічна форма, відсутність диму як у паротягу - завжди привертало увагу до цього виду транспорту. Саме такі "люкс-торпеди" показано у відео Kacpergron на YouTube, повідомляють Патріоти України.

"Люкс-торпеди обслуговували таки маршрути як - "Львів-Борислав", "Львів-Коломия", "Львів-Тернопіль", "Тернопіль-Чортків-Заліщики", пише у своєму пості на Facebook Alex N Alex Noyt.

Цікаво, що 195 км від Львова до Коломиї "Люкс-торпеда" проїздила за 2 години і 10 хвилин. Сучасний поїзд "Москва-Софія" проходить цю ж відстань за 3 години 25 хвилин, причому робить на одну зупинку менше. А пасажирський "Львів-Чернівці" витрачає на ці ж 195 км 6 годин і 52 хвилини.




Опублікував: Evora

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...