Хіти тижня. Не тільки в США: У мережі детально розповіли про російський літак "судного дня"

Повітряне судно призначене для координування дій всіх видів військ в умовах ядерної війни.

Російський літак "судного дня". Фото: Обозреватель

У Росії на озброєнні також є свій літак "судного дня", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель". Він зроблений на базі Іл-86 і призначений для управління всіма видами Збройних сил.

Ця інформація вкрай актуальна в момент, коли весь світ завмер в очікуванні нового витка військових зіткнень в Сирії. Як відомо, напередодні США підняли в повітря літак E-4B Nightwatch, більш відомий, як "літак судного дня".

Що ж відомо про повітряне судно РФ?.

Відомо що, він може бути використаний в "судний день" - тобто, в день початку ядерної війни.

"Суперлітак" Росії створено на базі літака Іл-86 і називається Іл-80 або Іл-86ВКП.

Іл-80 - повітряний командний пункт призначений для управління підрозділами російської армії в ході військових конфліктів з використанням ядерної зброї.

Розроблено в КБ ім. С.В.Ілюшина в 1980-і роки на базі пасажирського літака Іл-86, звідси і варіанти в найменуванні літака - Іл-80, Іл-86ВКП і Іл-87.

Було випущено 4 літаки цього типу - реєстраційні номери СРСР-86146, СРСР-86147, СРСР-86148 і СРСР-86149.

У 2015 році він був модернізований.

Він призначений для роботи в умовах виходу з ладу наземних пунктів управління, вузлів та ліній зв'язку, мінливої оперативної обстановки, а також в разі застосування противником ядерної зброї.

"Його основна перевага - це живучість. Якщо відомі об'єкти з наземними координатами противник може знищити, то повітряний КП знищити складніше, так як він постійно змінює місце дислокації. У американців подібні літаки отримали назву "літака судного дня". Їх завдання - організація мереж зв'язку в абсолютно непристосованих умовах, коли наземна інфраструктура для цього відсутня, або повністю зруйнована", - коментував для ТАСС гендиректор НПП "Політ" (творець) Олександр Комяков.

Відзначається, що технічні характеристики комплексу дозволяють здійснювати управління сухопутними військами, військово-морським флотом, повітряно-космічними силами, а також ракетними військами стратегічного призначення.

Опублікував: Інна Мартинчук

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...