Хіти тижня. Новий бойовий модуль для мобільного ЗРК розробили в Україні

Уряд Німеччини заблокував розробку мобільного зенітного ракетного комплексу ближньої дії, що здійснювалась українським підприємство «Арсенал» спільно із німецькою компанією Rheinmetall.

Про це повідомив заступник директора Казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал» Олександр Клочко, передають Патріоти України з посиланням на Оборонно-промисловий кур'єр.

Українське підприємство «Арсенал» розробляло зенітно-ракетний комплекс ближнього радіусу дії до 5 км, де Rheinmetall відповідав за інтеграцію з мобільною платформою та системою цілевказання і супроводження. Проте цю розробку було зупинено через заборону німецького уряду.

Зараз робота продовжується в ініціативному порядку КПСП «Арсенал» спільно з приватною компанією Diamond Defense Systems. Вже створено бойовий модуль «Дует», що озброєний двома зенітними керованими ракетами.

Бойовий модуль «Дует» призначений для комплектування на різних типах наземних бойових машин ракетами ПЗРК різних типів, включно з перспективним українським переносним зенітно-ракетним комплексом «Колібрі».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...