Хіти тижня. Оце так! Вчені з'ясували, яка країна переживе зомбі-апокаліпсис

Математики створили комп'ютерну модель "зомбі-апокаліпсису", в якій задіяли три популяції людей - військових, зомбі і цивільних.

Ілюстрація: ЗМІ

Математики Корнельського університету в США з'ясували, що навалу "живих мерців" зможе подолати та країна, у якій є досить велика армія. Єдиним кандидатом на цю роль вчені назвали Північну Корею, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так званий зомбі-апокаліпсис є на сьогоднішній день одним з найпопулярніших сценаріїв кінця світу. Ймовірність розповсюдження вірусу, який перетворить людей в "ходячих мерців", вчені називають дуже малою, при цьому вони все одно активно вивчають подібні варіанти майбутнього.

Дослідження, які можуть здатися безглуздими, насправді дозволяють медикам прораховувати наслідки виникнення спалахів поки невиліковних і смертельно небезпечних хвороб на кшталт Еболи в Західній Африці, а також знайти шляхи їхнього стримування.

Так математики створили комп'ютерну модель "зомбі-апокаліпсису", в якій задіяли три популяції людей - військових, зомбі і цивільних.

У сюжеті дослідження представники популяцій час від часу наштовхуються один на одного, що призводить до одного з трьох можливих варіантів - зомбі вбивають людей, люди вбивають зомбі, або ж живі мерці або військові перетворюють цивільних в собі подібних. У результаті одна з двох сторін цього конфлікту перемагає.

У класичних моделях конфлікту перемогу частіше здобували зомбі, проте додавання військових, здатних вбивати живих мерців ефективніше звичайних людей, кардинально змінює ситуацію.

Математики з'ясували, якщо кількість військових складе близько 46 солдатів на кожну тисячу цивільних, у такому випадку країна здатна зупинити "зомбі-апокаліпсис". Військовим вдасться знищити достатню кількість живих мерців на перших етапах поширення епідемії.

Такою армією, як відзначили вчені, поки володіє тільки одна країна в світі - Північна Корея. З іншого боку, математики вказали, що поліпшення бойових якостей армії і створення вакцин, які підвищують стійкість всього населення до інфекції, захищатимуть і цивільних, і військових ефективніше, ніж просте нарощування військової сили.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...