Хіти тижня. Погнали на убій відбивати втрачене: У жорстокому бою під Голівкою українці змусили тікати штурмовий загін окупантів

​На жаль, українські герої також зазнали невиправних втрат.

Російсько-терористичні війська 21 травня, вранці зробили чергову самовбивчу спробу штурму зайнятих недавно українськими бійцями позицій в передмісті Горлівки - селищі Південному, зазначають Патріоти України.

Близько п’ятої ранку, на південній околиці селища була виявлена диверсійна група противника в кількості до 10 осіб, повідомляє прес-служба 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Протидиверсійний резерв бригади висунувся на перехоплення ДРГ, зупинивши її просування і відкинувши ворога від позицій захисників України.

«В результаті зіткнення ворог зазнав значних втрат і, прикриваючись шквальним мінометним вогнем своїх батарей, змушений був відійти. На жаль, під час зіткнення від вогню ворога загинули двоє наших побратимів», - йдеться у заяві.

Один з загиблих - командир протидиверсійної групи Андрій Маслов. Він, як найближчий побратим і заступник очолив підрозділ після загибелі Володимира Майбороди, продовживши славні традиції цього підрозділу.

Осколкові поранення отримали також четверо військовослужбовців, які зараз знаходяться в госпіталі, де їм надається кваліфікована медична допомога.

Як раніше повідомлялось, операція зі звільнення селища Південний стартувала 8 травня після того, як російсько-терористичні війська розпочали набіги в село і влаштовувати місцевим жителям жорсткі перевірки на лояльність. Останнім аргументом для закріплення в селищі в «сірій зоні» став намір окупантів захопити Південне і виставляння на його східних околицях сторожову охорону.

Починаючи з 11:00 8 травня російсько-терористичні війська обстрілюють позиції українських бійців, які успішно закріпилися в районі Південного, періодично направляючи туди розвідників і штурмовиків з метою відтіснити українських військових.

Для виконання цих завдань на підмогу горлівським бойовикам прибули додаткові сили з Донецька, в тому числі танки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...