Хіти тижня. Поради фахівців: Як швидко зняти свербіж від укусу комарів

Щоб зняти свербіж та заспокоїти шкіру на місці укусу комара, зазвичай використовують традиційні народні засоби.

Тому, щоб зняти неприємні відчуття, лікарі радять використовувати ці засоби, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Медичний спирт

Лікарі пояснюють, що цей продукт зменшує свербіж від комарів і гістамінну реакцію, він "денатурує" білок з комариної слини, тобто усуває те, на що імунна реакція людини реагує сверблячкою.


Мазь з діючої речовиною гідрокортизону ацетат

Такі засоби пригнічують почервоніння і набрякання, що спричинені укусом. Потрібно використовувати ці мазі кілька разів на день.

Засоби з каламіном та оксидом цинку

Вони добре відомі протисвербіжними властивостями, ці засоби заспокоюють шкіру, знімають запалення та охолоджують. Наносити потрібно кілька разів ватним тампоном.

Холодна вода або лід

Прикладіть до місця укусу щось холодне, це дозволить запобігти набряканню і тимчасово зніме свербіж. Проте лід не зможе нейтралізувати слинні білки комахи.


Зубна паста

Також можна використати зубну пасту. Вона допоможе зупинити свербіж і зменшити набряк від укусу комах. Для цього трошки охолодіть гель та нанесіть на уражену ділянку.

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...