Хіти тижня. Привідкрито таємницю підводного човна Аргентини, котрий безслідно зник у минулому році

У районі, де в листопаді 2017 року зник аргентинський підводний човен «Сан-Хуан», знайдено великий предмет, який цілком може бути зниклою субмариною.

Підводний човен «Сан-Хуан»

Про це пише видання La Nacion з посиланням на ВМС Аргентини, передають Патріоти України.

Об'єкт на дні океану знайшли фахівці американської компанії Ocean Infinity, зараз до місця знахідки прямує судно Seabed Constructor. На його борту знаходиться підводний апарат для дослідження глибин. Повідомляється, що довжина знахідки складає майже 60 метрів, вона знаходиться на глибині 800 метрів.

Нагадаємо, у вересні цього року Аргентина відновила пошуки зниклого рік тому підводного човна «Сан-Хуан». Підводний човен, на борту якого перебували 44 людини, пропав 15 листопада 2017 року. Судно так і не було виявлено. За даними слідства, на борту підводного човна стався вибух потужністю більше 100 кг у тротиловому еквіваленті.

Раніше аргентинський флот заявив, що відмовився від спроб врятувати 44 членів екіпажу, які перебувають на борту підводного човна. Надія знайти членів екіпажу живими зникла з того часу, коли повідомили про ймовірний вибух біля останнього відомого місцезнаходження судна.

Відомо, що морська вода потрапила на піддон для акумулятора субмарини, що могло спричинити коротке замикання і виведення з ладу. Субмарину розшукували у районі на південний схід від півострова Вальдес, звідки надійшов останній сигнал з борту .

23 листопада 2017 року представник ВМС Аргентини, капітан Енріке Бальби заявив, що в зоні зникнення аргентинської субмарини «Сан-Хуан» була зафіксована «гідроакустична аномалія». Також повідомлялося, що міноборони Аргентини зафіксувало сім сигналів, імовірно, з «Сан Хуан». Проте встановити контакт не вдалося.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...