Хіти тижня. Розвідка США з'ясувала, чому зброя "судного дня" Путіна згорає у космосі, не досягаючи цілі

Путін стверджував, що "Авангард" здатний досягти цілі зі швидкістю в 20 разів більше швидкості звуку. Він також запевняв, що надзвукова боєголовка вже надійшла в серійне виробництво.

В даний час Росія не може знайти джерело найважливіших компонентів вуглецевого волокна, які необхідні для виробництва гіперзвукових ракет, хоча президент РФ Володимир Путін заявляв, що зброю вже запущено серійне виробництво, інформують Патріоти України.

Про це, посилаючись на джерела ознайомлені з даними розвідки США, повідомляє телеканал CNBC.

"Корпус гіперзвукового апарату не може витримати нагрівання при повторному вході (в атмосферу), і через це внутрішні системи дають збій", - розповіло одне з джерел.

Кремль прийшов до висновку, що вуглецеве волокно, котре використовується у виробництві ракети, ненадійне і тому шукає інший варіант. Проте, за словами джерел, Москва визначила цю програму пріоритетною і планує завершити створення ракети до 2020 року.

Наступний льотний тест намічений на грудень, повідомило джерело на умовах анонімності.

"Очевидно, що спроби Росії розробляти високотехнологічне озброєння - це те, за чим ми уважно спостерігаємо. Однак досі ми бачили більше грандіозні заяви про успіх, ніж фактичні докази", - сказав представник міністерства оборони США Ерік Пахон.

"Ми продовжуємо розвивати наші власні оборонні можливості і підвищувати готовність, як власну, так і наших союзників, протистояти будь-яким загрозам, які можуть створити росіяни", - додав він.

Аналітики розвідки припускають, що розробники російської гіперзвукової зброї, ймовірно, зможуть досягти потрібних експлуатаційних показників ракети до 2020 року.

Гіперзвукова зброя може переміщатися як мінімум в п'ять разів швидше, ніж швидкість звуку, або близько однієї милі в секунду. Більш того, США на даний час не можуть захиститися від такого роду загрози.

Ця зброя, що отримала назву "Авангард", була однією з 6 представлених Путіним 1 березня в своєму посланні Федеральним зборам.

 Анімація з презентації Путіна 1 березня 2018 року
Він стверджував, що "Авангард" здатний досягти цілі зі швидкістю в 20 разів більше швидкості звуку. Він також запевняв, що надзвукова боєголовка вже надійшла в серійне виробництво.

Путін тоді заявив, що не блефує, тому не слід розгойдувати човен "по імені планета Земля", вводячи проти РФ санкції та інші обмеження.

Тим часом, в травні CNBC повідомляв, що презентована тоді Путіним ядерна ракета, яка, як заявлялося, має необмежений радіус дії, провалила всі випробування. У цієї ракети проблемним місцем став двигун.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...